Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

why the f*** am i still online?!

Συμφωνα με το wikipedia :

Παραπληροφόρηση είναι η μεταφορά διαφόρων ψευδών ή αναληθών ή τροποποιημένων πληροφοριών
Πιθανός σκοπός είναι η παραπλάνηση του δέκτη προς εκπλήρωση προσωπικών σκοπιμοτήτων του παραπληροφορούντος.Άλλος πιθανός σκοπός είναι η προστασία ατόμων με την απόκρυψη πληροφοριών που θα ήταν επιβαρυντικές γι' αυτά.

Σχετικά με τις ειδήσεις που μεταφέρονται από κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης μπορεί να ισχύει περίπτωση παραπληροφόρησης. Αν το μέσο είναι η πηγή της πληροφορίας, η παραπληροφόρηση θα οφείλεται :
1. Στο ότι το ΜΜΕ λειτουργεί με βάση κομματικά ή άλλα οργανωμένα συμφέροντα, άρα είναι γενικά αναξιόπιστο.
2. Στο ότι το ΜΜΕ προστατεύει εθνικά ή άλλα συμφέροντα με την απόκρυψη των στοιχείων, άρα αυτολογοκρίνεται.
Οι αναγνώστες (ακροατές, θεατές) οφείλουν να διασταυρώνουν τις πηγές των πληροφοριών τους για να αποφεύγουν την παραπληροφόρηση.

ΣΤΟΠ.


ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?!
-θα σας πω εγω γιατι.γιατι καποιους τους συμφερει να ειμαστε αδρανεις ,να δεχομαστε οτι μας πλασαρουν ετοιμο, να μη χρησιμοποιουμε τον εγκεφαλο μας -οσοι εχουν-.γιατι και παλι αυτοι εχουν τον ελεγχο.και θα συνεχισουν να τον εχουν αν δεν κανουμε κατι. και ποιος σας ειπε οτι υπαρχει η οικονομικη κριση και δεν ειναι απλα και αυτο αααλλο ενα ψευτικο κατασκευασμα με σκοπο περισσοτερο κερδος για τους λιγους? και ειναι αραγε ιστορια αυτη που μαθαινουμε στα σχολεια? ποιος μου λεει οτι οι πληροφοριες των βιβλιων ιστοριας δεν εχουν διαστρεβλωθει με σκοπο να σταματησουμε ακομα και να προβληματιζομαστε για καθημερινα θεματα.και γιατι αραγε μια χωρα που μεχρι τωρα κανενας δεν ειχε γνωσεις γυρω απο τις νεες τεχνολογιες ,εχει ενα υψηλο ποσοστων εθισμενων ατομων στα ηλεκτρονικα παιχνιδια,τους ιστοτοπους κοινωνικης δικτυωσης ή την τηλεοραση? και παλι γιατι καποιοι -η μειοψηφια φυσικα- κερδιζει απο αυτο...γιατι αν ολοι ηταν σε θεση να σκεφτουν πριν πραξουν οτιδηποτε ο κοσμος θα ηταν καλυτερος.


-εγω τα λεω,εγω  τ'ακουω.                        


καλημερα,
rainmaker...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου